Repertoar

 

Obvezna izbira programa iz obdobij:

  • Skladba napisana v obdobju med 1900-1945. 
  • Skladba napisana v obdobju med 1946-1990. 
  • Skladba napisana od 1991 do danes.

 

Udeleženec mora izvesti skladbe iz vseh treh predpisanih obdobij. Skladba slovenskega skladatelja mora biti izvedena v 2. krogu - finalu. Skladbe treh obdobij lahko udeleženci po njihovem izboru razporejajo med obema krogoma. V kategorijah B in A pa se bodo nekatera obdobja podvojila. V 2. krogu - finalu ni mogoče ponoviti nobene skladbe iz 1. kroga. Žirija bo posebno pozornost namenila izvedbam novih skladb, ustvarjenih po 11. marcu 2012, za katere bo podeljena posebna nagrada za najboljšo izvedbo. Izvedbo repertoarja na koncertu v živo (2. krog - finale) mora biti s spremljavo klavirja. Dovoljena je samo glasba za glas in klavir.

 

* Če udeleženec nima pianista, lahko zaprosi za pomoč organizatorja, ki mu bo, proti plačilu, priskrbel pianista.


1. krog

Udeleženci morajo svoje videoposnetke naložiti do 31. marca 2023 v zasebno mapo, ki jo pošlje organizator. Rezultati 1. kroga bodo objavljeni do 15. aprila 2023 na FB strani in spletni strani Aegis carminis. Udeleženci bodo o odločitvi žirije obveščeni tudi po elektronski pošti. Tisti pevci, ki bodo nagrajeni z najmanj 90 točkami in jih bo izbrala mednarodna žirija, se bodo uvrstili v 2. krog - v finale.

 

Kategorija A in B

Dve kontrastni skladbi iz dveh različnih obdobij;

Kategorija A max 6 min, Kategorija B max 8 min.

 

Kategorija C

Tri skladbe iz dveh ali treh različnih obdobij, ena od njih mora biti od slovenskega skladatelja, skupno trajanje največ 12 minut.

 

 

2. krog - Finale:

Udeležba v živo v 2. krogu - finale je obvezna, razen če razmere ne bodod omogočajo nastopa v živo. Udeleženci, ki se zaradi covid-19 in razmer v njihovi državi 2. kroga - finala, ne bodo mogli udeležiti, bodo posnetke naložili v zasebno mapo in bodo lahko virtualno sodelovali.


Kategorija A

Dve skladbiena od njih mora biti od slovenskega skladatelja v slovenskem jeziku, skupno trajanje največ 8 minut.

 

Kategorija B in C

Tri skladbe iz dveh ali treh različnih obdobij, ena od njih mora biti od slovenskega skladatelja v slovenskem jeziku, skupno trajanje največ 12 minut.