Repertoar

 

Obvezna izbira programa iz obdobij:

  • Skladba napisana v obdobju med 1900-1945. 
  • Skladba napisana v obdobju med 1946-1990. 
  • Skladba napisana od 1991 do danes.  


  • Skladba skladatelja iz države od koder udeleženec prihaja.

 

Udeleženec mora izvesti skladbe iz vseh treh predpisanih obdobij. Skladba skladatelja iz države od koder udeleženec prihaja mora biti izvedena v 2. krogu - finalu. Skladbe treh obdobij lahko udeleženci po njihovem izboru razporejajo med obema krogoma. V kategorijah B in A pa se bodo nekatera obdobja podvojila. V 2. krogu - finalu ni mogoče ponoviti nobene skladbe iz 1. kroga. Žirija bo posebno pozornost namenila izvedbam novih skladb, ustvarjenih po 11. marcu 2021, za katere bo podeljena posebna nagrada za najboljšo izvedbo. 

Izvedba repertoarja na koncertu v živo (2. krog - finale) mora biti s spremljavo klavirja. Dovoljena je samo glasba za glas in klavir.

* Če udeleženec nima pianista, lahko zaprosi za pomoč organizatorja, ki mu bo, proti plačilu, priskrbel pianista.


1. krog

Udeleženci morajo svoje videoposnetke naložiti do 19. maja 2023 na YouTube kanal in poslati link do posnetka. 

Rezultati 1. kroga bodo objavljeni do 29. maja 2023 na FB strani in spletni strani Aegis carminis. Udeleženci bodo o odločitvi žirije obveščeni tudi po elektronski pošti. Tisti pevci, ki bodo nagrajeni z najmanj 90 točkami in jih bo izbrala mednarodna žirija, se bodo uvrstili v 2. krog - v finale.


Kategorija A in B

Dve kontrastni skladbi iz dveh različnih obdobij;

Kategorija A max 6 min, Kategorija B max 8 min.

 

Kategorija C in D

Tri skladbe iz dveh ali treh različnih obdobij, ena od njih mora biti od skladatelja iz države od koder udeleženec tekmovanja prihaja, skupno trajanje največ 12 minut.


2. krog - Finale:

Udeležba v živo v 2. krogu - finale je obvezna, razen izjemnih primerov! 

Udeleženci, ki se zaradi covid-19 in razmer v njihovi državi ali drugih opravičljivih razlogov 2. kroga - finala ne bodo mogli udeležiti, bodo posnetke naložili na YouTube in bodo lahko na Finalu sodelovali virtualno.


Kategorija A in B

Dve skladbiena od njih mora biti od skladatelja iz države od koder udeleženec tekmovanja prihajaskupno trajanje največ 8 minut.


Kategorija C in D

Tri skladbe iz dveh ali treh različnih obdobij, ena od njih mora biti od skladatelja iz države od koder udeleženec tekmovanja prihajaskupno trajanje največ 12 minut.