Natečaj za nove zborovske skladbe

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), vse od ustanovitve sledi pomembni viziji soustvarjanja kulturnega prostora na Slovenski obali in širše.

Koper, najstarejše slovensko mesto, se ponaša z bogato kulturno dediščino. Na stičišču različnih kultur in narodov ima pomembno vlogo pri ohranjanju slovenske glasbene zapuščine in spodbujanju k nastanku novih dosežkov

APZ UP se je v zadnjem desetletju izkazal kot organizator koncertov vokalne in instrumentalne glasbe in s tem pomembno sooblikoval koncertno ponudbo v regiji.  Novost v ponudbi APZ UP je organizacija 1. mednarodnega mladinskega festivala ‘’Aegis carminis’’ (Ščit pesmi), Koper 2019, v okviru katerega zbor razpisuje tudi natečaj za nove zborovske skladbe. Na tem izjemnem mednarodnem dogodku bomo v soboto, 16. 3. 2019, na zaključnem koncertu podelili tudi nagrade natečaja. 

Obenem Vas vabim, da si rezervirate čas in se udeležite dogodkov v okviru festivala: 

  • 1. mednarodno tekmovanje za zborovske dirigente ‘’Aegis Carminis’’ (14.–15. 3. 2019), 
  • 1. mednarodno tekmovanje pevskih zborov ‘’Aegis carminis’’ (16. 3. 2019). 
  • v nedeljo, 18. 3. 2019, pa pripravljamo tudi srečanje skladateljev z dirigenti in zbori, različne možnosti delavnic in predstavitev.