3. natečaj za nove zborovske skladbe

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), vse od ustanovitve sledi pomembni viziji soustvarjanja kulturnega prostora na Slovenski obali in širše.

Koper, najstarejše slovensko mesto, se ponaša z bogato kulturno dediščino. Na stičišču različnih kultur in narodov ima pomembno vlogo pri ohranjanju slovenske glasbene zapuščine in spodbujanju k nastanku novih dosežkov

APZ UP se že več kot desetletje izkazuje kot organizator koncertov vokalne in instrumentalne glasbe. Organizacija tekmovanj v okviru 1. in 2. mednarodnega mladinskega zborovskega festivala Aegis carminis (2019, 2021), pa ga je umestila med pomembne evropske promotorje sodobne vokalne glasbe.  

Z željo prebuditi v nas upanje, ljubezen, veselje in nas popeljati na pot miru, razpisujemo 3. natečaj za nova zborovska dela. Nagrajence bomo objavili na sklepnem koncertu festivala Aegis carminis, 25. marca 2023. Izvedbo pa bodo doživele v drugi polovici 2023 in v letu 2024.

Obenem Vas vabimo, da si rezervirate čas in se udeležite tudi drugih dogodkov v okviru 3. mladinskega zborovskega festivala Aegis carminis, ki se bodo zvrstili v času 23.- 25. marcem in 6. maja 2023.