Mednarodno solopevsko tekmovanje za mlade pevce

Solopevsko tekmovanje za mlade pevce je del 2. mednarodnega festivala mladinskega zbora Aegis carminis (Ščit pesmi), v okviru katerega so organizirana še tekmovanja za zborovske dirigente, zbore in skladateljski natečaj.

Mednarodno tekmovanje

Primarno poslanstvo tega tekmovanja je spodbujati in podpirati izjemno nadarjene mlade pevce, ki trenutno kažejo potencial za uspeh v solističnem klasičnem petju ter promocija sodobne glasbe 20. in 21. stoletja


2. krog - Finale bo 17. aprila 2021 (NOVO!!) v čudoviti dvorani palače Belgramoni-Taco v Kopru. Zaradi zdravstvenih priporočil in zagotavljanja varnosti, bo 1. krog solopevskega tekmovanja za mlade pevce Aegis carminis 2021 virtualni dogodek.


Kategorija A sodelujejo lahko pevci/ke rojeni po 11. marcu 2002.

Kategorija B sodelujejo lahko pevci/ke rojeni po 11. marcu 1999.

Kategorija C sodelujejo lahko pevci/ke rojeni po 11. marcu 1996.

 

Palača Belgramoni-Tacco je bila zgrajena v 17. stoletju in je ena najlepših baročno-manierističnih palač v Kopru. Po prvi svetovni vojni je bil v njej tedanji Mestni zgodovinski in umetnostni muzej, danes Pokrajinski muzej Koper, ki hrani dragoceno kulturno dediščino severne Istre iz prazgodovine s poudarkom na beneškem kulturnem krogu. Danes reprezentativna koprska palača služi različnim namenom. Gosti kulturne in glasbene prireditve, ki predstavljajo posebno doživetje, saj so obogatene s šarmom palače in izvrstno akustiko njenih dvoran.