Aegis Carminis

TELKOM UNIVERSITY CHOIR PREJEMNIK NAGRADE PUBLIKE

TELKOM UNIVERSITY CHOIR PREJEMNIK NAGRADE PUBLIKE 

 

Od 25. do 31. maja je potekalo spletno glasovanje za nagrado publike. Indonezijski Telkom University Choir je za svoj virtualni video v katerem se je predstavil s skladbo DIES IRAE skladatelja Kena Stevena prejel največ všeškov in postal zmagovalec. Za njim so se uvrstili še Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – center iz Slovenije, Dekliška pevska skupina Vesela pomlad iz Italije in Oriana youth female choir iz Ukrajine.  

Vsem udeležencem se še enkrat zahvaljujemo za udeležbo in čestitamo za uspešne predstavitve. 

 ISKRENE ČESTITKE ZMAGOVALCU TELKOM UNIVERSITY CHOIR ZA NAGRADO PUBLIKE!

 

 TELKOM UNIVERSITY CHOIR (Indonezija)

Dirigent: Aldo Randy Ginting

 

Ken Steven (1993*)

DIES IRAE A Medieval Latin Poem - 2014

Ken Steven

 

Video koncept: Telkom University Choir 

Video montaža: Ryan Kurnia Pratama

 

Kratka predstavitev video koncepta:

 Koncept tega videa je upodobitev dneva gneva, v katerem so v videu pretresi in elementi ognja in pepela. V tem videu je tudi The Grim Reaper (mračni razparač) kot sodnik dneva sodbe, kot je navedeno v stavku "Quando Judex est venturus (ko sodnik) ". Kar zadeva barvo, ta video na splošno poudarja vijolično barvo, kar pomeni veličastnost in kesanje od greha, kot je prikazano v vijoličnem ognjenem elementu na začetku pesmi, pevka kostumira in vijolična svetloba v delu Pie Jesu, kjer ta odsek govori o prošnji za Božjo pomoč in odpuščanje grehov. Ta video je podprt tudi z barvami, kot je rdeča, ki simbolizira ogenj, zlata kot simbol veličastnosti in svetosti ter črna kot simbol teme. V zadnjem delu videa postane bolj intenziven in doseže vrhunec do konca pesmi eksplozija in se pretvori v pepel, kot je navedeno v stavku ''Solvet sæclum in favilla (svet se bo razpadel v pepel)''.

 

Kratka biografija:

Univerzitetni zbor Telkom (TUC) je nastal 21. februarja 2014. Pod vodstvom trenerske ekipe Aldo Randy Ginting in Vina Lusiani, TUC, redno prireja koncerte in sodeluje na zborovskih tekmovanjih tako v Indoneziji, kot so Bandung, Džakarta, Semarang, Malang in v tujini, kot je Tajska (2016), Avstrija (2018), Poljska (2018), Tajvan (2019). 

TUC se je uspel zapisati v zgodovino kot prvi pevski zbor iz Indonezije in jugovzhodne Azije, ki si je z osvojeno Veliko nagrado na tajpejskem mednarodnem zborovskem tekmovanju 2019 pridobil možnost sodelovanja na  tekmovanju za Veliko nagrado, ki bo v Rimini, Italija. Na njem bodo tekmovali zmagovalci štirih mednarodnih tekmovanj Tokio (Japonska), Tajpej (Tajvan), Krakov (Poljska) in Rimini Italija) in se potegovali za laskavi naziv Zmagovalec za ''Veliko nagrado sveta'' v zborovskem petju.