Aegis Carminis

AMBROŽ ČOPI - AVTORSKI VEČER

DVORANA 

SV. FRANČIŠKA ASIŠKEGA, KOPER


Sobota, 25. marca 2022, ob 18:30

AMBROŽ ČOPI - POGOVOR S SKLADATELJEM IN PREDSTAVITEV ZGOŠČENKE

Ob skladateljevi 50. obletnici

20230112231858

Sobota, 25. marca 2022, ob 20. uri

KONCERT

Ob.50 obletnici skladatelja Ambroža Čopija

Generalni pokrovitelj koncerta ZKD Koper

 zkdlogotip 1AKADEMSKI PEVSKI ZBOR UNIVERZE NA PRIMORSKEM

Ambrož Čopi, dirigent

 

Ambrož Čopi (1973)

MISSA SPEI / MASS OF HOPE (Mašni ordinary) - 2022

 • Kyrie eleison
 • Gloria
 • Sanctus
 • Benedictus
 • Agnus Dei

Karin Luin, klavir

Tim Lindič, bobni

 

Ambrož Čopi (1973)

TOTA PULCHRA ES (antifona) - 2019

 

VIKRA – VOKALNA SKUPINA GLASBENE MATICE TRST

Petra Grassi, dirigentka

 

Ambrož Čopi (1973)

MAGNIFICAT (Luka 1:46b-55) - 2009

Paolo Leonardi, bariton

Martina Salateo, klavir

 

Ambrož Čopi (1973)

I BELIEVE (Anon.) - 2019

Prva izvedba v Sloveniji

 

 

 

MEŠANI PEVSKI ZBOR OBALA KOPER

Andrej Makor, dirigent

 

Ambrož Čopi (1973)

ISTRSKE LJUDSKE - 2011/3

 • Kemu si dala rožice (ljudska iz Kaštela v Istri) 
 • One tri naranče (istrska ljudska iz Brkinov - Gojaki) 
 • Plovi mi, moj brode (istrska ljudska) 
 • Na samanj (istrska ljudska) 
 • Dajte novici na kolač (ljudska iz Sv. Petra v Istri)

 

 

DEKLIŠKI PEVSKI ZBOR GLASBENE ŠOLE KOPER

Maja Cilenšek, dirigent

 

 

Ambrož Čopi (1973)

TWO SACRED HYMNS - 2016

- Sing Joyfuly to God our strenght (Psalm 81:1-4)

- Cantate Domino…omnis terra (Psalm 95:1ab, 2a & Psalm 97:1b,4b,5b)

 

Ambrož Čopi (1973)

DUE PEZZI SACRI – 1994/95

- Ave Maria (Luka 1:28,42)

- Pater noster (Matej 6:9b-13a)

 

Ambrož Čopi (1973)

ALLELUIA. LAUDATE DOMINUM OMNES GENTES (Psalm 116:1) - 2016

 

Ambrož Čopi (1973)

MISSA AMORIS / MASS OF LOVE (Mašni ordinary) - 2023

 • Kyrie eleison
 • Gloria
 • Sanctus
 • Benedictus
 • Agnus Dei

  Prva izvedba

Matjaž Zobec, klavir

Tim Lindič, bobni

 

KOMORNI ZBOR KGBL

Ambrož Čopi, dirigent

 

Ambrož Čopi (1973)

ARISE MY LOVE, MY BEAUTIFUL ONE (Pesem pesmi ) - 2022

 

Ambrož Čopi (1973)

MISSA LAETITIAE / MASS OF JOY (Mašni ordinary) - 2022

 • Kyrie eleison
 • Gloria
 • Sanctus
 • Benedictus
 • Agnus Dei

  Prva izvedba var. za mešani zbor

Lucija Lorenzutti, klavir

Jon Poljanec, kontrabas

Lovro Bone, bobni

 

 

 O ZASDBAH: 

AKADEMSKI PEVSKI ZBOR UNIVERZE NA PRIMORSKEM

Zbor deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) vse od ustanovitve leta 2004. V zboru poje približno 40 študentk in študentov Univerze na Primorskem (UP) ter drugih zborovskih zanesenjakov. Repertoar zbora je stilno raznolik, posebna pozornost pa je namenjena naročilom in izvedbam novitet najmlajše skladateljske generacije. Zbor svoje delo z velikimi uspehi predstavlja na koncertih in tekmovanjih doma in v tujini (Varna, Derry, Krakov, Cantonigros, Vilna, Prijedor, Preveza...) od koder se vselej vrača z najvišjimi priznanji, izdal pa je tudi osem zgoščenk (APZ UP - v živo, Mysterium, Mozaiki, Istrantico, Tebe poem, Sonority, Fantazije in Lux). Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije je zboru za izjemne dosežke leta 2010 podelilo naziv status društva v javnem interesu, leta 2016 pa mu je JSKD RS podelil Gallusovo plaketo.

slike


VIKRA – VOKALNA SKUPINA GLASBENE MATICE TRST

 

VIKRA – vokalna skupina Glasbene matice je nastala leta 2014 v Trstu na pobudo Petre Grassi, zmagovalke in nagrajenke mnogih priznanih dirigentskih in zborovskih tekmovanj. Skupina deklet, ki jih povezuje ljubezen do lepo odpete slovenske pesmi, zvokovno in muzikalno raste skupaj z dirigentko ter je tudi zaradi domišljenih koncertov in prefinjenega izbora skladb postala najvidnejši vokalni sestav v Furlaniji - Julijski krajini. Skupino sestavljajo slovenski in italijanski pevci iz Trsta, Gorice, Vidma, Benetk in Ljubljane. Skupina s kontratenoristoma izvaja bogat repertoar skladb za visoke glasove iz obdobij renesanse, romantike in sodobnosti italijanskih in slovenskih skladateljev, med njimi veliko prvih izvedb. VS Vikra je prejela številna priznanja in nagrade, kot so prva nagrada na Državnem zborovskem tekmovanju Guido d'Arezzo (2017), prva nagrada na Državnem tekmovanju Trofeo Città di Vittorio Veneto (2017), grand prix in posebna nagrada na Deželnem zborovskem tekmovanju FJK Corovivo. V sklopu tematskih koncertov Sozvočenja 2018 je prejela prvo nagrado za najboljši projekt in izvedla koncert v Slovenski filharmoniji. Maja 2019 je na Državnem zborovskem tekmovanju mladinskih zborov Il Garda in Coro osvojila absolutno prvo nagrado tekmovanja in dve posebni nagradi. Med vidnejše nastope skupina uvršča koncert v sklopu abonmajske sezone tržaškega koncertnega društva Società dei concerti v operni hiši Teatro Verdi v Trstu (2019), nastop na Festivalu dežel na povabilo Ansambla Mousikè (2019, Milano) in nastop na Festivalu Razsvetljenje v minoritski cerkvi v Mariboru (2019). Vikra redno sodeluje na zborovskih seminarjih (Glasbena matica, JSKD Nova Gorica) in prireja zborovodske delavnice s priznanimi strokovnjaki (Stojan Kuret, Matjaž Šček, Luca Scaccabarozzi, Silvana Noschese, Roberto Brisotto, Tamara Stanese). Pevci se vokalno izobražujejo s sopranistko Martino Burger.

 VIKRA


MEŠANI PEVSKI ZBOR OBALA KOPER

Mešani pevski zbor Obala Koper je nastal leta 1977 na pobudo ustanovnega zborovodje Mirka Slosarja, ki je združil mlade primorske pevce v novo, ambiciozno zasedbo. Skozi čas je taktirko prevzelo več pomembnih zborovodij, kot so Walter Lo Nigro, Ambrož Čopi, Maja Cilenšek in Sebastjan Vrhovnik, v svoje peto desetletje pa se je zbor odpravil skupaj z novim umetniškim vodjo, priznanim skladateljem, solo pevcem in zborovodjem Andrejem Makorjem. Kar 12 zlatih plaket z državnega zborovskega tekmovanja Naša pesem v Mariboru in številne najvišje nagrade in priznanja z mednarodnih tekmovanj pričajo o nenehnem prizadevanju Obale za kakovostno poustvarjanje raznovrstne glasbene literature. Med zadnjimi uspehi je zbor ponosen na 1. nagrado v dveh kategorijah in osvojeno veliko nagrado tekmovanja CorAmare v Italiji leta 2019. Pred slovenskim občinstvom pa se je istega leta Obala predstavila na regijskem zborovskem tekmovanju v Postojni, kjer je poleg zlatega priznanja z odliko prejela kar pet posebnih priznanj. Poleg tega so pevcem posebej pri srcu številni projekti, ki so jih izvedli širom po Sloveniji, in na Mednarodni zborovski festival Koper, ki letos zveni v svoji 14. različici. Ob tekmovalni žilici ima tako Obala tudi vlogo pomembnega promotorja kulturnega utripa na Primorskem, saj z organizacijo številnih koncertov in v preteklih sezonah tudi natečajev za zborovske skladbe ter mojstrskih tečajev dirigiranja s priznanimi slovenskimi dirigenti krepi in poglablja vlogo zborovskega petja tako med strokovnim kot splošnim občinstvom.

obala 


DEKLIŠKI PEVSKI ZBOR GLASBENE ŠOLE KOPER

Dekliški pevski zbor Glasbene šole Koper je zrasel iz Mladinskega zbora Glasbene šole Koper. Pod vodstvom Maje Cilenšek deluje od leta 2010. Večkrat je povabljen na zborovske festivale v Italijo, Avstrijo in Slovenijo. Na mednarodnem tekmovanju  »Citta di Rimini« (Italija) se je v letu 2012 uvrstil na drugo mesto. Istega leta se je udeležil mednarodnega tekmovanja »Varsovia Cantat« v Varšavi in prejel 1. nagrado v kategoriji dekliških zborov. Julija 2015 se je udeležil mednarodnega tekmovanja »Incanto Mediterraneo« v Milazzu. V kategoriji odraslih zborov si je prislužil zlato priznanje in  2. mesto ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Septembra 2017 je na zborovskem tekmovanju »International Baltic Sea Choir Competition« v Latviji osvojil 95 točk in 2. mesto ter prejel nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe Lux Aeterna Erika Ešenvaldsa. Isto leto je bil absolutni zmagovalec primorskega regijskega tekmovanja v Postojni. Oktobra 2019 se je udeležil mednarodnega tekmovanja »Flanders« v Belgiji, osvojil 1. mesto v kategoriji ženskih zborov ter posebno priznanje za najboljše ocenjeni zbor celotnega tekmovanja. Zbor se ponaša s krstnimi izvedbami skladb priznanih slovenskih skladateljev, kot so Uroš Rojko, Ambrož Čopi, Bojan Glavina, Tadeja Vulc, Matej Bonin, Andrej Makor, Tine Bec ...

 depz gš koper


KOMORNI ZBOR KGBL

Razcvet zborovskega gibanja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani se je začel leta 2010, ko je skladatelj in dirigent Ambrož Čopi prevzel vodstvo zbora. Po štirih letih rastoče kvalitete in visokih uvrstitvah na tekmovanjih je bila sprejeta odločitev, da se zbor razdeli v dve skupini. Zbor KGBL, katerega člani so vsi, ki ne obiskujejo šolskih orkestrov, in Komorni zbor KGBL, ki ga sestavlja približno 40 pevcev, ki si želijo večjih izzivov, nadgradnje vokalnotehničnih znanj in petja zahtevnejše zborovske literature na višji kakovostni ravni. V zadnjih treh letih so bili asistenti dirigenta Petra Jerič, Tine Bec, Evgen Bibianko, Tom Varl, Lara Willewaldt in Rebeka Dobravec. Komorni zbor redno sodeluje z vokalnima pedagoginjama Edito Garčević Koželj in Tatjano Vasle. Repertoar zbora je sestavljen žanrsko in stilno raznoliko od renesanse do sodobne glasbe. V zadnjih treh letih je zbor naročil skladbe eminentnim slovenskim skladateljem, kot so Lojze Lebič, Tadeja Vulc, Damijan Močnik, Črt Sojar Voglar, Peter Šavli, Andrej Makor, Tine Bec, Matej Kastelic, Klara Mlakar in Jan Triler, katerih skladbe zbor z velikimi uspehi promovira na koncertnih in tekmovalnih odrih v Sloveniji in tujini. Zbor se je z velikimi uspehi predstavil na mednarodnem tekmovanju v Talinu (Estonija, 2015), kjer je v kategoriji komornih zborov dosegel drugo in med mešanimi zbori tretje mesto, veliko nagrado v Moskvi (Rusija, 2016), prvo mesto med mešanimi zbori in bil najvišje uvrščeni zbor slovenskega zborovskega tekmovanja Naša pesem v Mariboru (Slovenija, 2016), drugo mesto na mednarodnem zborovskem tekmovanju Gallus v Mariboru (Slovenija, 2017), prvo mesto v polifoniji in drugo mesto v folklori na mednarodnem tekmovanju v Tolosi (Španija, 2017) in prvo mesto na mednarodnem tekmovanju v Corku (Irska, 2019). Zbor se je uspešno predstavil na abonmajskih koncertih in festivalih po Sloveniji ter tujini: Stockholm (Švedska, 2016), Borja, Ordizia, Getxo, Doneztebe (Španija, 2017), Mednarodni zborovski festival v Baslu (Švica, 2018),  Tajpeju (Tajvan, 2018) in Pekingu (Kitajska, 2018), Europa cantat, Ljubljana (Slovenija), Mito festival, Torino (Italija, 2021), Tours (Francija, 2022), Budimpešta (Madžarska, 2022)...

 img 1898

SPONZORJI / DONATORJI / POKROVITELJI FESTIVALA AEGIS CARMINIS:

Ta citiralogo
SOUP


SOUP


logo


logo


logo


logo