Aegis Carminis

MNENJA MEDNARODNE ŽIRIJE O AEGIS CARMINIS 2019

MĀRIS SIRMAIS, predsednik mednarodne žirije (Latvija)

''Najprej bi se rad zahvalil za odlično idejo, da bi na enem mestu hkrati organizirali mednarodno tekmovanje tako za dirigente kot za mladinske zbore. Ključnega pomena je, da je glavna pozornost namenjena otrokom in mladini! Brez strasti strokovnjakov, ki delajo s to starostno skupino, v naših državah in po vsem svetu ne bi bilo razvojnih možnosti v prihodnosti. Drugič, rad bi se zahvalil  organizatorju, članom žirije za njihovo odgovorno in strokovno delo. V tekmovalnih dneh sem se počutil, kot da sem obkrožen z najčudovitejšimi ljudmi. Prav tako bi rad pohvalil zbore, ki so bili izbrani za delo na dirigentskem tekmovanju. Njihov nastop je bil izjemen! Predvsem pa bi se iskreno rad zahvalil vsem, še posebej tebi, Ambrož, za tvojo strast, navdušenje, humanost in iskrenost - izjemno si opravil!"


BERNIE SHERLOCK, članica mednarodne žirije (Irska)


''Ogromne čestitke za vašo prvo izdajo Aegis Carminis! Poleg tega, da sem bila zelo počaščena, da sem sodelovala v žiriji, sem bila resnično navdušena nad tem, kar ste vi in vaša ekipa uspeli sestaviti v 6 mesecih: dve tekmovanji v dirigiranju, dve zborovski tekmi in tekmovanje v kompoziciji - s toliko skrbno premišljenimi nagradami. Bilo je fenomenalno! Vaše globoko poznavanje zborovskega sveta je bilo očitno glavni dejavnik njegovega uspeha. Kako srečni so Slovenci, da imajo to pred vrati. Video prenos: to je bilo izvrstno.  Dvorana je imela zelo primerno akustiko. Tiskani program je bil izvrsten - vse je imel - za pripravo je bilo veliko dela! Otvoritveni koncert je bil zelo prijeten. Gostoljubje je bilo odlično - za nas je bilo zelo dobro poskrbljeno. Vzdušje in atmosfera sta bili čudoviti. Všeč mi je, da ste imeli tako raznoliko in mednarodno žirijo. Mislim, da ste jo izbrali zelo previdno. Da, imeli smo nekaj izzivov. Z razhajanjem v mnenjih ni nič narobe in na koncu so bili vsi rezultati demokratični in pošteni. Res sem uživala in še enkrat najlepša hvala, da ste me povabili.''


THEODORA PAVLOVITCH, članica žirije (Bolgarija)

 

"Še enkrat bi se vam rad globoko zahvalila za prijazno povabilo, da postanem član žirije na zborovskem festivalu in tekmovanju AEGIS CARMINIS 2019! Zame je bilo več kot zadovoljstvo, da sem se udeležila vašega čudovitega dogodka, moje pohvale pa vam gredo za vse vaše ideje in vizijo, ki prinašajo tako čudovit rezultat. Mednarodni zborovski festival in tekmovanje AEGIS CARMINIS je impresiven primer umetniške in družbene moči zborovske glasbe. Poleg tega je spodbuditi mlade k petju v zborih in jih z glasbo združiti eden najboljših načinov krepitve sodobne družbe. In v tej smeri ste naredili nekaj zelo pomembnega. Hvala za to!"