Diskusije

Med posameznimi etapami in tekmovalnimi nastopi za zborovske dirigente (23.-24. marec 2023), boste lahko med pavzami izvedeli več o načinu dela tekmovalcev z zborom, manualni tehniki, interpretaciji, izboru programov...

BREAKthrough

Diskusijo bo vodil mednarodno uveljavljen dirigent Stojan Kuret (Italija / Slovenija).


Stojan Kuret, rojen v Italiji, je diplomiral na Akademiji za glasbo na ljubljanski univerzi. Študij klavirja je zaključil na konservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu, kjer uči od leta 1983. 10 let je bil umetniški vodja zbora ljubljanske univerze APZ Tone Tomšič. Skupaj z njim in z Vokalno akademijo Ljubljana je dosegel mnoge mednarodne uspehe (5 velikih nagrad v Toursu (1999), Varni (2001), Gorici (2001), Maribor (2002) in v Arezzu (2009). Bil je trikratni finalist in dvakratni zmagovalec Evropske velike nagrade za zborovsko petje v Arezzu (2002) in v Varni (2010)).

Leta 1984 mu je Republika Slovenija podelila Gallusovo plaketo za njegove izjemne dosežke, hkrati pa je iz strani mesta Ljubljane prejel priznanje za vodenje APZ-ja Tone Tomšič. Dve leti je vodil komorni zbor RTV Slovenija. Dve sezoni je vodil Italijanski mladinski zbor (od januarja 2007). Septembra 2011 je za uspešno in ustvarjalno delo z Vokalno akademijo Ljubljana prejel prestižno nagrado guidoneum v Arezzu. V letu 2012 je bil nagrajen s Prešernovo nagrado, največjim državnem kulturnim priznanjem v Sloveniji. Leta 2017 je prejel zlato plaketo, največjo prepoznavnost Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije za ustvarjalno in uspešno delo za razvoj zbora na ravni državne zborovske glasbe.

Vse, ki bi radi sodelovali v razgovorih vabimo, da nam sledite na FB ali www.aegiscarminis.si
Za dodatne informacije lahko pišite na info@aegiscarminis.si


(A breaktrough: Pomembno odkritje, ki pomaga izboljšati situacijo ali zagotoviti odgovor na problem.)